Интервю с
Майя

Кога отвори първия си център Натур Хаус и защо се занимаваш с това?

За да отговоря на този въпрос, може би e най-добре да ти кажа как стартирах моя бизнес и как стигнах до тук.

Идеята ми да стартирам свой бизнес се роди през 2012г. – към този момент работех като служител в международна компания. Исках обаче да правя нещо, което истински ми доставя удоволствие, с което да помагам на хората да правят промени в живота си.

Напускайки компанията нямах ясна представа с какво точно ще се захвана. Един есенен ден, разхождайки се пред НДК краката ми сами ме отведоха на франчайзинг изложение, което приключваше същия ден. Влизайки, без колебание се насочих към щанда на Натур Хаус и от този момент „Експертите в храненето” станаха моя кауза и съдба.

Няма да крия, че началото беше трудно. Никой в България не беше чувал за Натур Хаус. Хората бяха скептични към приема на хранителни добавки. Дори близките и приятелите ми не вярваха в това, с което се захващам. Стандартът ми на живот се промени, защото вече не разполагах със сигурен доход.  През първите месеци диетологичните консултанти в центъра се адаптираха към реалността. Възможностите на клиентите не бяха големи, както и техния брой тогава. Това се отразяваше на самочувствието и работата на диетолозите.

И тогава дойде първия пробив с клиентка, която страдаше от затлъстяване. Когато дойде в Натур Хаус, освен проблеми с теглото, имаше проблеми със самочувствието и здравето. Нямаше достатъчно енергия, задъхваше се, имаше нарушен сън, започнала беше да вдига кръвно налягане и кръвна захар. Чувстваше се тромава и с подути крака. Беше непрекъснато на диети, които сменяше често и беше много изнервена. Депресираше се всеки път, когато яде.

След като стартира с програмата на Натур Хаус тя започна да се храни и да отслабва. За 8 месеца успя да свали 26 кг – трайно, без глад и лишения. Подобри здравето си. Възстанови съня си. Разказваше ни, че сутрин се събужда отпочинала, бодра и енергична. Кожата и косата й сякаш разцъфнаха, като нея самата. Промени живота си, смени работата си, заживя с мъжа, на който държеше.

През годините центърът ми помогна на много жени да отслабнат трайно, променяйки хранителните си навици по естествен начин. Отзивите на клиентите бяха отлични и тези, които имаха резултати водеха нови клиенти. Рекламирахме се основно чрез доволни клиенти - „от уста на уста”.
От този момент се отдадох на това да достигна до повече жени, които имат проблеми с килограмите, за да им помогна да ги решат трайно и по най-добрия за здравето им начин.

 

Кои са вашите клиенти?

Натур Хаус работи основно с жени на възраст между 25 и 50 години, които живеят в София. Техните проблеми са свързани с излишни килограми, които искат да свалят трайно, без глад и лишения и без вреда за здравето.

Помагаме им да придобият здравословни хранителни навици, така че да достигнат идеалното си тегло и да подобрят качеството си на живот.

Това са жени, които искат да се научат да се хранят правилно и с удоволствие, без да изпитват угризения и чувство за вина. Идвайки при нас много от тях споделят, че са спазвали различни диети, постигали са резултат и след това са връщали килограмите си, добавяйки по нещо отгоре. Често са обезверени и се съмняват, че могат да достигнат и задържат идеалното си тегло.

 

Какво ще бъде, ако досега вашият център не е работил с клиенти с моя проблем?

Зад името Натур Хаус стои компания с близо 30 годишен опит в областта на храненето и диетологията. Специалистите ни са обучени  да помагат на жени, които имат различни проблеми и искат да отслабнат.

Ефективният хранителен режим се адаптира към индивидуалната предразположеност на организма: възраст, здраве, начин на живот или професия. Водещо в Натур Хаус е здравословното състояние и по време на първата опознавателна среща експертът са запознава подробно с него.

Със съжаление наблюдавам тенденция за увеличаване броя на млади жени, които освен излишни килограми имат и здравословни проблеми (заболяване на щитовидната жлеза, инсулинова резистентност,  високо кръвно налягане, депресии). Консултантите ни са опитни експерти и постигат резултати и при съпътстващи заболявания.

Практиката ни показва, че всеки може да се пребори с наднормените килограми, но когато жената е здрава това се случва по-лесно и бързо.

 

Какво те отличава от останалите?

Това, което отличава Натур Хаус от другите диетологични центрове е, че залагаме на индивидуален хранителен режим съобразен с начина на живот на клиента и храните, които обича. Подходът е персонален и усещането е за личен диетолог.

Мисията на компанията е да промени хранителните навици на своите клиенти, да им помогне да постигнат желаното от тях здравословно тегло и да го задържат.

Методът Натур Хаус е уникален и различен. Получаваш подкрепа за постигане на целите си, споделяш трудности. Препоръките на диетолозите помагат на клиенти, които нямат време да пресмятат калории и да мисли какво трябва да ядат. За тях е много по-лесно, когато някой им посочва къде бъркат.

Благодарение на ежеседмичните консултации нашите клиенти се научават да се хранят правилно, без угризения и чувство за вина. Така те успяват да се отърват от излишните килограми, без диети и лишения, без вреда за здравето и най-вече да задържат резултата си.

 

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да си отдадена на целите си, които ще бъдат поставени заедно с твоя експерт по хранене. Необходимо е да следваш препоръките му, постепенно да  въвеждаш промени в своите хранителни навици. Да бъдеш изпълнителна и да правиш домашните си.

Най-добри резултати постигат хора, които не пропускат седмичните си консултации, стриктно спазват съветите на диетолога си и с готовност правят промени. Без оправдания, защото твоят консултант ще те държи отговорна и заедно с теб ще „преживява” постиженията и временните ти неуспехи.

И повярвай, че това е най-ценното. Защото, когато някой те държи отговорна за действията ти, си много по-склонна да вървиш напред и да не се отказваш.

 

За кого не е програмата Натур Хаус?

Нашият метод не вярва във вълшебни диети или в краткосрочни резултати. Постигането на здравословно тегло включва процес за пренастройване на хранителните навици и не е за тези, които искат да отслабнат с магическо хапче.

Програмата не е подходяща за жени, които постоянно търсят извинения и причини, за да не спазват препоръките на диетологичния си  консултант. Практиката ни показва, че този тип хора трудно постигат резултати. Ако ти си от тях вероятно няма да може да работим заедно и те съветвам да не харчиш парите и времето си.

Програмата не е и за хора, които са финансово нестабилни в момента. Макар и да не изисква голяма инвестиция, ако ти си в тази ситуация, те разбирам, защото и аз съм била в нея. В този случай, можеш да се възползваш от безплатните съвети и материали, следвайки фейсбук страницата или блога в този сайт. Това ще ти помогне да направиш първите стъпки и промени в правилната посока.

 

Какво точно представлява програмата Натур Хаус?

Уникалният Натур Хаус метод съчетава безплатни седмични консултации, персонално адаптирани хранителни режими и натурални хранителни добавки. Ние те обучаваме как да се храниш, за да избегнеш натрупването на излишни килограми. Предоставяме на всеки клиент индивидуално отношение и изключително внимание.

Клиентите са доволни от хранителните режими и продукти на Натур Хаус, защото им позволяват да загубят тегло и да се хранят повече, чувствайки се жизнени и енергични.

Тайната е в добрия избор и комбинация на храната, в оценката на хранителния статус на клиента, така че неговите физиологични и метаболитни нужди да се покрият от приема на храна в предложената диета.

Ние ще ти докажем, че здравословното хранене е нещо естествено и постижимо и, че един диетичен режим трябва да бъде не само полезен, но и приятен!  

                                                                                                                                

Работи ли подходът ви?

Да. Можеш да видиш и отзива на някои мои клиенти като посетиш тази страница.

 

Какви резултати мога да очаквам и колко бързо ще ги постигна?

Както споменах Натур Хаус не вярва във вълшебни диети и краткосрочни постижения. За да постигнеш траен резултат е необходимо да си решителна в промяната на собствените хранителни навици, да имаш желание и търпение, да отделиш време и енергия. И ще бъда честна: много жени достигат идеалното си тегло и успяват да го задържат, но не всички.Защото резултатите зависят от теб самата и от това, колко стриктно спазваш препоръките на консултанта си.

 Темповете, с които нашите клиенти отслабват са индивидуални. На никого не обещаваме, че ще успее да свали петнадесет килограма за десет дни, защото това е нездравословно и бързо ще възвърне предишното си тегло. Считаме за естествени и трайни темпове, когато редукцията на тегло е между половин и килограм и половина всяка седмица.

 

Мога ли да се свържа с бивши или текущи ваши клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с вас?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на наши клиенти тук. И след това може да пишеш по и-мейл на тези, от тях, които искаш да попиташ за допълнително мнение и да разбереш какво са получили от работата си с Натур Хаус.

 

Как мога да съм сигурна, че ще отслабна трайно?

Процесът на отслабване в Натур Хаус е разделен на 3 фази: отслабване, стабилизиране и поддръжка. Целта на последните две фази е да осигурят запазване на получените резултати и да предотвратят „йо-йо” ефекта. Също така хранителният експерт ти помага и напътства в процеса на психическа и физическа адаптация, когато тялото ти трябва да привикне към новото тегло.

Мисията на Натурхаус е да промени хранителните навици на своите клиенти, да им помогне не само да постигнат желаното от тях здравословно тегло, но и да го задържат.

 

Аз искам да работя с Натур Хаус, Майя. Какви да направя?

Поздравявам те за решението да отслабнеш здравословно и да се научиш да се храниш така, че да достигнеш и задържиш идеалното си тегло! Радвам се, че ще работим заедно. Хората, които са склонни да взимат решения без да се колебаят, постигат по-бързо своите цели.


След като си решила, че имаш нужда от професионална помощ, не губи време и запиши своя час за диетологична консултация. Обади се на  0895 77 55 93 или попълни формата тук и ние ще се свържем с теб.  

По време на първата опознавателна среща твоят диетологичен консултант ще обясни ключовите принципи на балансирания хранителен режим, ще се запознае с твоето здравословно състояние, начин на живот и хранителни навици.

По време на консултацията експертът по хранене ще измери мастната тъкан и задържаните течности, ще набележи целите и ще посочи най-подходящия метод за решаване на проблема.

На срещата ще отговори на всички твои въпроси, за да имаш пълна яснота. Ще ти представи по-детайлно програмата Натур Хаус и каква е инвестицията в нея.

 

Ако не съм готова да започна, как мога да видя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Имаш възможност да следиш фейсбук страницата ни или блога в този сайт. В тях ще намираш полезни материали, които ще ти помагат да се храниш правилно и да добиваш по-ясна представа как ефективно да се бориш с излишните килограми и да отслабваш без да навредиш на здравето си.

 

 

Изпълни се с положителни мисли, добри вибрации и започни да мечтаеш,

защото отсега нататък всичко ще е възможно!

Запиши си час за консултация тук

Име,фамилия
Ел.поща
Телефон

Напиши ни желаните от теб дата и час