БЛОГ

Не отслабваш, ако тялото иска да е дебело!

Върху това твърдение почива методът на Гейбриъл. При този метод се набляга на отърсването от стреса и проблемите, т.е. килограми се свалят, когато се осъзнае, че отслабването започва в главата.

Променя се начина на мислене и благодарение на релаксация и визуализация, процесът на отслабване започва.

Ако диетите действаха толкова добре, щеше да съществува една-единствена диета и всички щяхме да я спазваме и да сме слаби. Нямаше да има хиляди диети и непрекъснато да се появяват нови.

Отслабването започва в главата. Отстранете причините, поради които тялото ви иска да е дебело и то ще поиска да бъде стройно. Тялото има своя собствена логика. От нас се иска само да я разберем и да работим заедно с тялото, а не против него.

Стресът от съвременния начин на живот създава химически сигнали, които често са същите като тези, които се създават при глад или студ. Затова телата ни защитават, натрупвайки маса.

 Някои от причините за пълнеене са:

- хронични диети;

- липса на подходящите храни - “тъпчене” с каквото има под ръка;

- емоционален глад - проекция на глада ви за любов, радост, удоволствие, разнообразие;

- стрес;

- скриване от света - при едни води до булимия, при други до свръх тегло;

- убеждения - при хора, които на подсъзнателно ниво си мислят, че за да успеят в живота трябва да са едри, за да си “тежат на мястото” (тялото го изпълнява буквално);

- всякакви емоционални проблеми.

Как да се справите?

1. Научете се не да се ограничавате, а да добавите полезни за тялото храни, съдържащи правилните белтъчини, мазнини и въглехидрати – тези за които “гладува” тялото ви.

2. Елиминирайте психическите и емоционалните причини за затлъстяването – дайте на тялото и душата си това, за което са “гладни”.

3. И накрая – всяка сутрин и вечер, веднага след събуждане и точно преди заспиване визуално си представяйте идеалното си тегло, точно така, както искате да изглеждате и да се чувствате.

Ако искаш да получиш професионална подкрепа и мотивация за здравословно отслабване виж повече за нас.назад