БЛОГ

Всички ли имат нужда от диетолог?

На този въпрос не може да се отговори еднозначно, с „да” или „не”.

Нека изясним кой трябва да се довери на диетолог, специалист в областта на храненето?

  • всеки човек, който е осъзнал, че не се храни правилно;

  • всеки, който иска да отслабне без вреда за здравето;

  • този, който има някакво заболяване (всички болести се повлияват благоприятно при правилно хранене);

  • деца, които имат проблеми с теглото си - наднормено или поднормено (особено ако са в пубертета и имат проблеми с менструалния цикъл);

  • при прекарана оперативна интервенция на жизнено важни органи;

  • след тежко инфекциозно заболяване, като напр. хепатит и т.н.

Без значение каква е причината - подобряване на здравословното състояние, отслабване (редукция на тегло), промяна в хранителните навици, за да се постигнеш желания резултат е нужно съдействието на професионалист в тази област. И когато става въпрос за хранене, този специалист е ДИЕТОЛОГЪТ!

В последните години темата за здравословното хранене вълнува все повече хора, добива голяма популярност и дори се превръща в нещо като мода.

Много хора със съмнителни познания започнаха да дават съвети по всякакъв начин – чрез фейсбук, книги, статии, интервюта и др., без да имат необходимото образование и професионален опит. Това прави съмнителен, а понякога и вреден за здравето начина, по който се постигат резултати.

Практиката ни среща често с жени, които сериозно са увредили здравето си, защото са спазвали крайни диети, гладували са, приемали си добавки със съмнителен произход или са се доверили на неподходящия човек.

Диетолозите са специалистите, които ти дават правилни съвети и насоки за подобряване на храненето. С тях постигаш резултати, без да нанасяш щети върху здравето си. Те са тези, които точно определят подходящия за теб хранителен режим. Съобразяват се преди всички със здравословното ти състояние. Запознати са дали имаш някакво заболяване, приемаш ли някакви медикаменти или други продукти, имаш ли предразположение по наследство (от родителите си) за възникване на заболяване, имаш ли установена алергия и т.н.

Най-често хората се обръщат към диетолог, когато искат да отслабнат. Диетологът посочва най-добрия и резултатен начин за постигане на твоята цел, без риск за здравето, изготвя персонален хранителен режим, точно и индивидуално, което е ключово за постигане на твоето идеално тегло.

Той проследява твоето състояние до постигане на желания резултат, като през цялото време те подкрепя, съветва и напътства. Отговоря компетентно и аргументирано на всички ти въпроси, посочва как да се справиш с възникващите трудности по време на отслабване.

И през цялото това време си сигурна за състоянието на твоето здраве.

Всъщност това е водещото – постигане на резултат без риск!

Още ли се съмняваш дали имаш нужда от диетолог, независимо че от дълго време се бориш с излишните килограми?

Не се колебай, обади се на телефон: 0895 775 593 и запиши час за безплатна диетологична консултация в кабинета на Натур Хаус в София.назад