БЛОГ

Как да се отървем от целулита

КАКВО Е ЦЕЛУЛИТ?

На първо място целулитът не е болест. Този термин описва мастната тъкан под кожата, която обикновено присъства в бедрата и седалището.

Жените са засегнати от целулита повече от мъжете, тъй като разпределението на мазнините, мускулите и съединителната тъкан е различно.

Мастните клетки и колагеновите влакна са преплетени в мрежеста структура в подкожната тъкан на човека. Тези влакна са успоредни при жените, което прави тъканта по-малко стабилна. Следователно, мастните клетки могат да изплуват на повърхността, като преминават между колагеновите влакна.

Въпреки това, мъжете могат да показват признаци на целулит, когато страдат от липса на андрогени, мъжките полови хормони.

ПРИЧИНИ ЗА ЦЕЛУЛИТ

Има няколко причини, поради които по-вероятно е някои да бъдат засегнати от слабата съединителна тъкан от други:

Причина №1 Генетично предразположение

Както много неща - някои от които обичаме, а други по-малко, тези бучки под кожата ви са наследствени. Ако майка ви се бори със слаба съединителна тъкан, е по-вероятно и вие да развиете целулит.

Причина №2 Хормони

Чувствате се особено неудобно в кожата си точно преди месечния ви цикъл? Това може да се дължи на промени в хормоналния ви баланс.

Плюс това знаехте ли, че и противозачатъчните таблетки могат да провокират целулита?

Причина №3 Нездравословен начин на живот

Алкохолът, цигарите или стресът имат негативни ефекти върху тялото ви. Нездравословният избор на храна допринася и за целулита, тъй като излишната телесна мазнина често се отлага в области като бедрата.

ХРАНИТЕЛНИ СЪВЕТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА

Съвет №1 Здравословната, балансирана диета не е просто чудесен начин да свалите няколко килограма - тя също ви дава повече енергия да правите това, което обичате, което е от полза за вашия ум и тяло.

Увеличените мастни клетки ограничават кръвоносните ви съдове. В резултат на това, кръвообращението в цялото ви тяло е затруднено, метаболизмът ви се забавя и лимфният дренаж е нарушен. Това от своя страна прави кожата ви по-малко еластична и целулита по-видим.

И така, какво правим? Засилете метаболизма си! Кажете „не“ на бързо хранене, както и на мазни храни, алкохол и захар.

Съвет №2 Много течности:

Пийте достатъчно течности като вода или неподсладен чай (опитайте зелен чай или чай от коприва) през деня.

Това помага на тялото ви да транспортира жизненоважни хранителни вещества до клетките и да елиминира отпадните продукти.

Съвет №3 Хранене с ниско съдържание на натрий:

Знаете ли, че храните, богати на сол, водят до задържане на течности в телесната тъкан? Това допринася за появата на целулит .

Съвет №4 Храни, богати на калий:

Храни като кайсии, банани, джинджифил и артишок имат едно общо нещо: съдържат много калий.

Този важен минерал помага при транспортирането на кислород и хранителни вещества до клетките ви. Освен това, калият насърчава отделянето на отпадни продукти от тялото ви, докато клетките се поправят и обновяват.

Също така ядките с високо съдържание на витамин Е са чудесни за вашата кожа. Но имайте предвид, че ядките съдържат много мазнини. Една шепа на ден е достатъчна.

Съвет №5 Витамин С: Наблегнете на храни, богати на витамин С.

Той насърчава производството на колаген в тялото ви. А колагенът е отговорен за гладката и равномерна кожа.

Общо правило, което трябва да следвате: Избягвайте крайни диети!

Бързата загуба на тегло (и бързото качване) може да увеличи целулита. Освен това, ще загубите мускулна маса, а мускулите са това, което укрепва телесната тъкан.

 

СЪВЕТИ ЗА УПРАЖНЕНИЕ ЗА ТОНИЗИРАНО ТЯЛО

Сега, когато вече говорихме за това как да се храните по начин, който ви кара да се чувствате жизнени, е време да станете активни. Буквално.

Ако наистина искате да отслабнете и / или тонизирате тялото си, както и да се отървете от целулита, трябва да се движите.

Укрепете мускулите на седалището и бедрата, за да свиете мастните клетки в тези области и да стегнете съединителната си тъкан. Освен това тези упражнения ще засилят метаболизма ви.

Тренировките със собствено тегло например, са много ефективни, ако искате да работите за няколко мускулни групи едновременно.

 

Комбинирането на правилно хранене, упражнения и подходящи хранителни добавки дават отличен резултат, когато сте достатъчно упорити и последователни.

Ние от Натур Хаус работим с натурални продукти, които помагат в борбата с неравностите по кожата.

Един от тях е FLUICIR АМПУЛИ. Съдържанието на червено грозде, лимон и боровинки укрепва стените на кръвоносните съдове, активира кръвообръщението, заздравява вените и успешно се бори с целулита.

За повече информация се обади на 0895 77 55 93.назад