БЛОГ

Как да пиеш вода, за да си здрава: 10 правила!

Водата е най-полезната течност в природата. Тя ни помага да премахнем много токсини и други метаболитни отпадъци от нашето тяло. Хидратира тялото и кара кожата ни да сияе Позволява мозъкът ни да функционира правилно.

Без вода не можем и няма кой да оспори този факт.

Тук ще разглеждаме въпроса за водата от друг ъгъл.

За какво трябва да внимаваме, когато пием вода!

Ето и основните правила, които е добре да вземаш под внимание:

ПРАВИЛО №1  Не трябва да пием ледено студена вода, защото метаболизмът се забавя и тялото задържа много повече течност. Това може да е причина да не сваляме килограми, въпреки че сме на диета.

ПРАВИЛО №2  Не трябва да пием вода по време на хранене и веднага след това, за да не размиваме стомашните сокове.

ПРАВИЛО №3  Не бива да пием твърде много вода вечер, защото това ще предизвика често ставане през нощта и отоци сутрин.

А ако си от хората, които не се будят лесно въпреки, че им се ходи до тоалетна може да навредиш на отделителната си система. Когато задържаш урина мускулите на пикочния мехур страдат, и от друга страна има риск от инфекция на пикочните пътища.

ПРАВИЛО №4  Не трябва да пием много вода наведнъж, защото бързо ще посетим тоалетната. Освен това течността просто ще премине през тялото ни без да достигне до органите и системите, които се нуждаят.

ПРАВИЛО №5  За хората в по-напреднала възраст и при такива с хронични сърдечно-съдови заболявания приемът на вода трябва да бъде ограничен. Има голяма вероятност излишъкът от нея да причини оток, което ще влоши общото състояние на човека.

ПРАВИЛО №6  Хората, които страдат от бъбречни заболявания също трябва да бъдат особено внимателни с количеството вода, което приемат.

ПРАВИЛО №7  При здравословни проблеми: по време на остри настинки, отравяния и други заболявания, които причиняват интоксикация, трябва да се пие много повече вода.

ПРАВИЛО №8  Когато по цял ден сме на климатик или радиатор тялото ни също се дехидратира. Твърди се, че тези уреди извличат около 300-400 мл.вода и е добре да компенсираме с повече течност.

Също така значение има и какъв сезон е. Когато навън е топло и се потим е добре да увеличим приема на вода.

ПРАВИЛО №9  Ако тренираш активно е добре да пиеш 0.5 до 1 литър вода, като спреш приема 20 минути преди тренировката. Пий около 0.5 литър вода след тренировка, за да възстановиш изгубените течности.

ПРАВИЛО №10  Трябва да увеличиш приема на вода, ако си на високо-протеинова диета, тъй като спомага за изхвърлянето на излишния азот и урея, които са токсични за тялото ни. Без достатъчно вода бъбреците не могат да функционират правилно. Когато това се случи, част от товара се прехвърля върху черния дроб.

 

Знаеш ли кой е най-лесният начин да установиш дали приемаш достатъчно течности?

Това е цветът на урината ти. Колкото по-чиста и светля е тя, толкова по-добре.

Ако урината ти е кафеникава и тъмно жълта, най-вероятно си дехидратирана и трябва да пиеш повече вода.

Все пак е добре да знаеш, че цветът на урината се променя и потъмнява при приема на някои лекарства.

 

Ние в Натур Хаус учим нашите клиенти да пият вода, но преди всичко се съобразяваме с тяхното здравословно състояние и индивидуални нужди.

Променяйки техните хранителни навици жените успяват да отслабнат без глад и без вреда за здравето.

Ако имаш нужда от помощ в борбата с излишните килограми запиши своя час за безплатна диетологична консултация на 0895775593 и ще получиш най- доброто решение за теб.назад