БЛОГ

Как да създадеш добри сутрешни навици по-бързо и с по-малко усилия?

Трудно ли ставаш от леглото сутрин, защото е толкова топло и уютно? Имаш нужда от кафе веднага след ставане, за да се разсъниш? Или си толкова раздразнителна сутрин, че всички ти пречат?

Не всеки човек е чучулига...

Само с няколко трика можеш да подобриш сутрешната си рутина и да направиш деня си ползотворен. Ето и нашите 5 съвета:

 

Съвет №1  РАЗТЕГНИ СЕ

Няколко леки разтягания преди ставане от леглото ще активират тялото ти и ще накарат кръвта ти да се задвижи.

 

Съвет №2  ОСТАВИ НА СТРАНА СМАРТФОНА СИНад 30% от всички хора гледат смартфона си през първите 5 минути след събуждане. Разчупи тази рутина.

Гледането на екрана на телефона веднага увеличава нивото на стрес.

 

Съвет №3 ПУСНИ СВЕТЛИНАТА

Отвори завесите и сенниците, за да получиш малко светлина: светлината изпраща сигнал до мозъка ти, че е време да се събудиш и да спреш да произвеждаш мелатонин, хормон, регулиращ съня.

 

Съвет №4  ВЗЕМИ СИ 5 МИНУТИ

Отдели само 5 тихи минути сутрин. Наслади се на тези минути, за да изпиеш чая или кафето си, помисли какво трябва да направиш през този ден или дори напиши за какво си благодарна днес.

Нищо няма да направи деня ти по -добър от това да започнеш с положително мислене!

 

Съвет №5  ЗАКУСВАЙ

Никога нямаш време за вкусна закуска? Около 18% от мъжете и 13% от жените на възраст между 35 и 54 години пропускат закуската.

Какво ще кажеш да станеш само 15 минути по -рано? Хранителната закуска ти дава енергия и поддържа по -стабилна глюкозна реакция през деня и вечер. Така няма да посегнеш към нездравословни закуски през деня.

 

Мотивирана ли си да станеш по-активна сутрин и да започнеш да се чувстваш още по -добре?

Дали ще направиш няколко лесни упражнения, за да се събудиш или да преминеш направо към по-интензивна тренировка, зависи от теб. Важното е да се движиш!

 

упражнения

И като заключение искам да ти кажа, че

СУТРЕШНИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ИМАТ МНОГО ПОЛЗИ:

Полза №1  Сутрешните упражнения са по -лесни за придържане. Вече можеш да ги поставиш в списъка със задачи преди закуска.

Полза №2  Движението на празен стомах ти помага да изгориш до 20% повече телесни мазнини. Ще засилиш метаболизма си и ще изгориш повече калории през целия ден.

Полза №3  Сутрешните упражнения подобряват твоята производителност. Ще се чувстваш заредена с енергия през целия ден. Предстои ти дълъг работен ден? Няма проблем.

Полза №4  Ако тренираш след събуждане, ще бъде по -лесно да се придържаш към здравословна диета през останалата част от деня. Ще продължиш положителния си избор, като ядеш храни, които те карат да се чувстваш добре и във форма.

 

В 3-месечната програма за отслабване на Natur House сме включили упражнения с видим резултат за 2 седмици. С тяхна помощ стягаш тялото, раздвижваш лимфата и отнемат само 10 минути за изпълнение.назад