БЛОГ

Искам да отслабна: 7 Топ съвета за старт

„Откъде да започна, ако искам да отслабна?“ Мисля, че съм чувал този въпрос стотици пъти в годините на работата си като диетолог. Въпреки че планът на всеки за отслабване ще (и трябва) да бъде различен, има определени начални етапи, които работят за абсолютно всички.

 Не си сама, ако не знаеш откъде да започнеш. Има много хора като теб и не бива да се срамуваш да зададеш този въпрос. В противен случай оставаш в омагьосания кръг на собствената си нерешителност с чувство на неудовлетворение, липса на енергия и мотивация.

 Надявам се, че тази публикация ще ти даде необходимите отговори и ще ти вдъхне смелост, за да направиш първата крачка- това е моята цел! Започни с тези 7 съвета за отслабване:

 

СЪВЕТ №1: ВЗЕМИ РЕШЕНИЕ!

Това е най -важното нещо . ТИ трябва да решиш, че ти е писнало от начина, по който си живяла досега и е време за промяна. ТИ трябва да удариш тази точка - никой няма да може да те принуди да го направиш. ТИ трябва да работиш всеки ден, така че този ангажимент и решение трябва да дойдат от ТЕБ!

Работила съм с хора , които не бяха напълно готови, но въпреки това решиха да опитат . Резултат нямаше, защото стремежът, решителността и всяка искра бързо изчезнаха.

 

СЪВЕТ №2: ОТИДИ НА РАЗХОДКА!

Ходенето има невероятни предимства и можеш да го правиш по всяко време и навсякъде. Ходенето е форма на упражнения с нисък стрес и слабо въздействие (за разлика от бягането и скачането) и е добър метод за изгаряне на мазнини.

Просто обуй удобни обувки и тръгвай! Това е идеалното време да слушаш любимия си плейлист или аудио книга. Не мисли, просто ходи!

 

СЪВЕТ №3: НЕ ПИЙ КАЛОРИИ - САМО ВОДА!

Без сокове, без сода, без спортни напитки ... просто вода! О, и без диетична сода.

Изкуствените подсладители все още стимулират „пътищата за възнаграждение“, които се активират, когато ядем сладки храни, което води до все повече и повече нездравословен глад за храна. Стреми се към 35-40 мл на кг телесно тегло. И добави още 500-1000 мл на час упражнения.

 

СЪВЕТ №4: ОПРЕДЕЛИ ТВОЕТО „ЗАЩО“!

Защо искаш да отслабнеш? Трябва да запишеш това и да го поставиш навсякъде: на стената, на огледалото в банята, в колата си, на телефона си, в портфейла си, на бюрото си …

Трябва да е нещо емоционално завладяващо като „Искам да съм във форма и да имам енергия да преследвам децата си наоколо, без да се задъхвам“, „Искам да се чувствам добре в тази рокля/костюм, който купих за сватбата на най -добрия си приятел“, или "Искам да живея по -дълго от родителите си."

И моля, не ставай жертва на лозунги от рода: „Направи го за тези, които са казали, че не можеш.“ Не мисли за тези хора! Отпиши се от тях точно като от имейл - сбогом!

 

СЪВЕТ №5: БАЛАНС И СТАБИЛНОСТ

Започни с няколко прости упражнения сутрин или лек джогинг в парка.Това ще помогне на нервно -мускулната ти система да работи по -ефективно, както и ще укрепи мускулите ти и ще те зареди с енергия за цял ден.

 

СЪВЕТ №6: ЗАПОЧНИ ДА ПРОСЛЕДЯВАШ ХРАНАТА СИ!

Колко ядеш? Знаеш ли изобщо? Много хора нямат представа колко калории приемат и сляпо копират най-популярните диети, които намират в интернет.

Според едно проучване в New England Journal of Medicine две групи индивиди (един с анамнеза за диетична резистентност и един без), които са сходни по тегло, ИТМ, процент на телесните мазнини, ниво на образование и на заетост, са помолени да съобщават колко калории смятат, че са консумирали за един ден.И двете групи занижават приема на калории с приблизително 1000 калории или ПОВЕЧЕ!

От другата страна на монетата, твърде малкото калории могат да попречат на тялото ти да отслабне и да се отърве от тези допълнителни упорити мазнини, защото буквално е в режим на глад.

Трябва да се храниш достатъчно, преди тялото ти да започне да изгаря складираните мазнини.

Виждаш ли защо проследяването на храната ти е толкова важно?

 

 

СЪВЕТ №7: ПРИСЪСТВАЙ, КОГАТО СЕ ХРАНИШ!

Гледаш ли телевизия, или в екрана на компютъра или на телефона си, когато се храниш? Поглеждаш ли въобще храната си? Знаеш ли, че храносмилането започва с очите? Очите виждат храната и след това устата произвежда ензими в слюнката , за да започне процеса на храносмилане, преди да преглътнеш.

О, а какво ще кажеш за дъвченето? Дъвчеш ли добре храната си, преди да преглътнеш? Сериозно - бъди честна с тези въпроси. Стреми се да дъвчеш храната си 25 пъти, преди да преглътнеш, за това са зъбите.

Чувствала ли си се подута след хранене? Дъвченето позволява на храната да се смесва със слюнката и това подпомага храносмилането изключително много.

 

Ако се бориш от дълго време с излишните килограми без особен успех, може би допускаш грешки, които не осъзнаваш и е време да потърсиш помощ.

В Натур Хаус ще откриеш подкрепа, дискретност и професионално отношение. Вземи правилното решение за себе си и запиши час за безплатна консултация още сега на телефон: 0895 77 55 93 или попълни електронната форма!Запиши си час за консултация тук

Име,фамилия
Ел.поща
Телефон

Напиши ни желаните от теб дата и час

назад