БЛОГ

Следпразничен детокс

Как да помогнеш на организма си да се възстанови след обилното празнично похапване ?

Детоксикацията на организма представлява естествен процес на прочистване от токсините. Тялото ни ги отделя чрез черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове, лимфата и кожата.

Когато организмът ни е изтощен, токсините се натрупват и нарушават баланса в тялото.Тогава сме по-уязвими на вируси и се чувстваме уморени и отпаднали.

Особено през зимата, когато се движим по-малко, навън е студено, върлува грип, а и сме попреяли след празниците можем да помогнем на тялото да си върне загубения тонус с осем прости правила.

 

1.Хидратирай се!

Основни при режим на детокс са течностите. Ето защо водата ,чайовете или прясно изцедният плодов сок са задължителни. Фибрите са едно от най-важните средства за пречиствне на организма, можеш да си ги набавиш от храни като кафяв ориз, просо, елда.

 

2.Oтърви се от калорийните бомби!

Изхвърли всяка „рискова“, пълна с „празни калории“ или нездравословна храна от къщата.

 

3.Контролирай средата си!

Не яж каквото ти попадне пред очите. Запаси дома си (и офиса) с вкусни, здравословни храни, като например ; купички с измити, нарязани, готови за вземане плодове и зеленчуци; и вкусни кисели млека и дипове.

 

4.Тренирай!

Започни всеки ден с физическа активност. Дори не си помисляй да си търсиш извинение!

Преди да провериш имейла, да приемаш телефонни обаждания или да се гримираш, излез от вратата на разходка, скочи на домашната си бягаща пътека, отидеи на фитнес или басейн.

Можеш също да започнеш деня с йога — вярвам в йога за осигуряване на сила, баланс и гъвкавост и на по-ниска цена от много фитнес зали.

 

5.Закусвай всяка сутрин!

Трябва да закусваш, за предпочитане у дома, за да не се изкушаваш от тестените закуски на път за работа или в офиса.

Спестяването на закуска обикновено има обратен ефект и причинява преяждане по-късно.

 

6.Направи си лека вечеря!

Вечер искаш да консумираш по-малко калории, отколкото в началото на деня. Супата е идеална, за да ти помогне да се почувстваш сита с по-малко калории, така че да не си лягаш с чувство за тежести да се събудиш гладна за обилна закуска сутрин.

 

7.Спи поне седем до осем часа през нощта!

Проучване след проучване показва, че нарушенията на съня са свързани с проблеми с теглото.

 

8.Избирай обкръжението си!

Прекарвай времето си с хора с подобно на твоето мислене и избягвай хора, които ще саботират целите ти. Това е важна характеристика на отслабването и поддържането на здравословно тегло, защото прави постигането на целите по-лесно.

 

Ако се бориш от дълго време с излишните килограми без особен успех, може би допускаш грешки, които не осъзнаваш и е време да потърсиш помощ.

В Натур Хаус ще откриеш подкрепа, дискретност и професионално отношение. Вземи правилното решение за себе си и запиши час за безплатна консултация още сега на телефон: 0895 77 55 93 или попълни електронната форма!назад