БЛОГ

Осем убийци на апетита

Има осем храни, които ни помагат да намалим "вълчия" си глад. Вижте кои са:

Бадеми

За да бьдат максимално полезни за вашия организъм, трябва да ги дъвчете по-дълго: от 10 до 40 пъти. Най заситени се чувстват тези, които са ги предъвквали 40 пъти, защото при дългото дъвкане от ядките се освобождават най-много мазнини.

Яйца

Ако ги предпочитате за закуска(сварени), се чувствате заситени задълго и губите двойно повече от теглото си в сравнение с онези, които започват деня със сандвич.

Овесени ядки

В тях се съдържат въглехидрати с бавно освобождаване, при които енергията се отделя на порции.

Люти чушки

Ако 30 минути преди основно хранене хапнете малко люта чушка (стига да нямате проблеми със стомаха), ще намалите апетита си и ще консумирате 10% по-малко храна от предвидената.

Супа

Хората, които започват обяда си със зеленчукова супа, консумират 20% по малко калории от следващите порции.

Ябълки

Всяка средно голяма ябълка съдържа около 95 калории и 4 грама фибри, а фибрите предпазват от качване на килограми.

Гъби

Когато консумирате гъби се чувствате почти толкова заситени, колкото ако се храните с телешко, а приемате по-малко мазнини и калории.

Нискокалорични десерти

Парадоксално е, но при тяхната консумация ще се придържате към диетата си по-дълго, защото пълният отказ от сладко е вреден. Ако го премахнете от менюто си напълно, мозъкът освобождава хормон, който се произвежда при страх и безпокойство – а това си е стрес, който понижава мотивацията ви за спазване на диета.назад