БЛОГ

Осем убийци на апетита

Много жени срещат трудност в това, че не успяват да контролират количеството храна, която приемат. Често посягат към не толкова полезните снаксове с цел задоволяване на глада, който непрекъснато изпитват. Освен нуждата от често похапване, проблем е и големината на порциите, които ежедневно приемат.


В резултат на това теглото ни постепенно се покачва. Започваме да се движим по-малко и килограмите започват да ни тежат все повече. Както се казва „апетитът идва с яденето” и като последица от това, нуждата от неговото задоволяване става все по-голяма.


Причините за „вълчия” глад, който изпитваме са много. Те могат да се дължат на неправилно хранене, гладуване, прекален прием на бързи въглехидрати  (захарни и тестени изделия предимно), емоционални състояния, стрес, хормонални нарушения и др.


За щастие има осем храни, които ни помагат да намалим "вълчия" си глад и да се справим с повишения апетит. Виж кои са те.

 

Храна №1: Бадеми

За да бъдат максимално полезни за твоя организъм, трябва да ги дъвчеш по-дълго: от 10 до 40 пъти. Най заситени се чувстват тези, които са ги предъвквали 40 пъти, защото при дългото дъвкане, от ядките се освобождават най-много мазнини.

 

Храна №2: Яйца

Ако ги предпочиташ за закуска (сварени), ще се чувстваш сита задълго и ще загубиш двойно повече от теглото си в сравнение с онези, които започват деня със сандвич. Не може и дума да става за сравнение с тези, които пропускат закуска или предпочитат да започнат деня си с баница и боза.

 

Храна №3: Овесени ядки

В тях се съдържат въглехидрати  с бавно освобождаване, при които енергията се отделя на порции. Затова и влизат в графата „сложни въглехидрати” и те държат сита за часове напред.

 

Храна №4: Люти чушки

Ако 30 минути преди основно хранене хапнеш малко люта чушка (стига да нямаш проблеми със стомаха), ще намалиш апетита си и ще консумираш 10% по-малко храна от предвидената.

 

Храна №5: Супа

Хората, които започват обяда си със зеленчукова супа (може и пилешка), консумират 20% по малко калории от следващите порции. Супата запълва стомаха и ни създава чувство за ситост по-бързо.

 

Храна №6: Ябълки

Всяка средно голяма ябълка съдържа около 95 калории и 4 грама фибри. А фибрите  предпазват от качване на килограми, защото създават чувство за пълнота в стомаха, поддържат кръвната ти захар стабилна и гарантират, че няма да се налага да се бориш с апетита.

 

Храна №7: Гъби

Когато консумираш гъби се чувстваш почти толкова заситена, колкото ако се храниш с телешко. Разликата е, че приемаш по-малко мазнини и калории.

 


Храна №8: Нискокалорични десерти

Парадоксално е, но при тяхната консумация ще се придържаш към диетата си по-дълго, защото пълният отказ от сладко е вреден. Ако го премахнеш от менюто си напълно, мозъкът освобождава хормон, който се произвежда при страх и безпокойство – а това си е стрес, който понижава мотивацията ти за спазване на диета.


Опитай още утре да набавиш тези осем храни вкъщи и започни да ги включваш в ежедневното си меню.


И ако ти се бориш с излишните килограми, опитвала си много диети, с които не си постигала желания резултат или може би си достигала мечтаното тегло, но след това не си успявала да го задържиш открий 3-месечната онлайн програма на Natur House.


С нея успяваш да отслабнеш трайно, да промениш хранителните си навици и да подобриш качеството си на живот.Запиши си час за консултация тук

Име,фамилия
Ел.поща
Телефон

Напиши ни желаните от теб дата и час

назад