ОТЗИВИ Вдъхновете се от техните истории

В Натур Хаус дойдох, защото имах нужда да променя някои неща в живота си. Не само да сваля желаните от мен килограми, но и да променя начина, по-който се хранех. Усещах, че прибягвам към храната като начин за успокоение (което цял живот съм правила, но в последните три години беше започнало да става прекалено).

Преди да дойда в Натур Хаус имах доста нездравословна "връзка" с храната. Както казах и по-горе, цял живот е било така за мен. От малко дете съм имала трудности в семейството и за успокоение съм прибягвала към яденето. С времето ставаше и по-зле. Най-вече в последните три години. Преместих се да живея при баба ми (за да избягам от родителите ми, които винаги са съдели как изглеждам, една от причините за „уникалността им“) и там, без упреците им, започнах да бягам към храната още по-често. Плюс, че се оказа, че имам проблеми с хормоните и пих предписани ми противозачатъчни, от които също понапълнях. И така, когато видях, че съм качила над 20 кг. (което никога не съм правила, колкото и пълничка да съм била) реших, че няма да си позволя да продължавам да руша тялото си по-този начин.

Когато за пръв път отидох в Натур Хаус бях малко скептично настроена. Не към тях, а към себе си. Винаги съм спазвала сама диети от интернет и никога не съм имала волята да продължа с тях до край. Но пък бях взела твърдо решение да сваля килограмите си и да се променя.

В първите ми посещения, ще си призная, ми беше доста трудно да свикна с новия си режим. И тук искам да наблегна, че това е режим, НЕ диета, което е доста хубаво, тъй като не се лишавате от нищо, а просто ядете по правилния за вас начин. Но след около месец осъзнах, че се чувствам много по-добре с всеки изминал ден. Гордеех се със себе си дори да съм свалила 700 гр. Самото ми тяло се чувстваше по-добре като му давах само това от което се нуждае, без да го пренатоварвам. Не само това, но и малко по-малко спрях да гледам на храната като вид бягство или успокоение.


Дори спрях да се влияя от това, което говореха хората около мен: „Хайде остави тоя смотан диетолог, идвай малко на фитнес“ или „И какво си мислиш, че като следваш този режим ще направиш нещо? Ти пак ядеш по няколко пъти на ден" (логиката тук, дами и господа, е да не се яде по няколко пъти на ден) или „Слушай мен, не яж след 18:00“. И все упреци след упреци за това как аз явно не знам как да се храня (дори вече ходейки на диетолог, където хората знаят какво ти говорят), или защо идвам на диетолог (пак съмнение вкарано в главата ми от „прекрасните” хора около мен).

Но в Натур Хаус също ми беше помогнато за това, защото най-накрая осъзнах, че аз сама виждам резултатите си, и няма да се депресирам всеки път когато ям, защото позволявам на някои хора да ми влияят по този негативен начин. Вече дори майка ми, една от тези фигури, които ме упрекваха, че ходя там, иска да идва в Натур хаус, и дори ме пита какво представлява режима ми.

Препоръчвам Натур Хаус на 100% на всички, които решат да прочетат романа ми. Защото както за стотен път ще кажа - тези хора, които вече смятам за толкова близки, ми помогнаха толкова много за това да сваля тези килограми (отново, не че това е маловажно). Помогнаха ми в увереността ми, в това да не гледам на храната като начин за бягство, в това да се науча как да ям по-здравословно за цял живот. Благодаря им искрено, прекрасен екип и прекрасни момичета! Само съвет за по-пиещите като мен, да, ще спорите с Биби :)

Мария Томовска,

студентназад